Topforsport s.r.o: Adatvédelmi nyilatkozat

Az alább megfogalmazott személyes adatok védelmére vonatkozó nyilatkozat a Topforsport s.r.o., ID 292 13 291, Bešůvka 810/19, 641 00 Brno, cég üzleti tevékenységére vonatkozik , mely a Brnoi Üzleti Regiszterben a C szekció 66187-es fájljában adminisztrált (a továbbiakban, mint Topforsport). Jelen szabályok minden egyes a Topforpsort által üzemeltetett webshopra érvényesel - Top4Sport.hu (továbbiakban, mint webshop), és a releváns szabályok a Topforsport által üzemeltetett fizikai üzletekre is érvényesek

A személyes adatok kezelője mind online mind pedig a fizikai üzletek vonatkozásában a Topforsport

Levelezési cím: Lazaretní 4298/11A, 615 00 Brno-Židenice

Telefonszám: +36-1-999-1660

Email: info@top4sport.hu

Az adatvédelmi nyilatkozat egyaránt érvényes a webshopok felhasználóira, valamint a fizikai üzletek vásárlóira, mint természetes személyek.

1. Felhasználói profil

Regisztráció létrehozható bármely Topforsport által üzemeltetett webshopon, mely a felhasználó számára előnyökkel jár. A regisztrációs űrlapon megjelölt adatok a regisztráció végrehajtásához szükségesek, melyek tartalmazzák a vezetéknevet, keresztnevet, telefonszámot és e-mail címet is kötelezőként megadanadó adatként. Ezen adatok megadását követően egy megerősítő e-mailt küld rendszerünk, melyben található link lekattintása szükséges a regisztráció megerősítéséhez és véglegesítéséhez. Mindezekkel a felhasználó a Topforsport rendelkezésére bocsájtja személyes adatait és hozzájárul annak feldolgozásához a regisztrációs adatlapon megadottak szerint.

A felhasználói profil eléréséhez egy felhasználónév és egy jelszó megadása szükséges. Kérjük, hogy mindkettő tekintetében körültekintően járj el, hogy a profilhoz felhatalmazás nélkül harmadik személy ne férhessen hozzá. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy illetéktelenek ne férjenek a profilodhoz és személyes adataidhoz, de a megfelelő felhasználónév és jelszó kombinációja mellett kénytelenek vagyunk ahhoz elérhetőséget biztosítani. Kérjük, hogy őrizd megfelelően személyes adataidat, belépési információidat. Amennyiben nem így történik, úgy a Topforsport nem vonható felelősségre, amennyiben illetéktelenek férnek felhasználói profilodhoz és személyes adataidhoz.

A regisztráció során megadott adatoknak teljesnek és a valóságnak megfelelőeknek kell lenniük. Bármely olyan profil, amely valótlan adatokat tartalmaz, kompenzáció nélkül törölhető és mindez igaz azon profilokra is, melyek szembe mennek jogi szabályozásokkal, sértőek, vagy alapvetően nem jó szándékúak. Adataid megváltozása esetén javasolt azokat azonnal megváltoztatni a profilban is.

2.Személyes adatok védelme

Rendelés leadásával, felhasználói profil létrehozásával, hírlevélre való feliratkozással, kommentálással, értékeléssel, vagy a jogaiddal való élés során adataidat a Topforsport rendelkezésére és kezelésére bocsájtod. Ahogyan arról regisztrációd során is informálunk, ezen lépések során megadjuk, hogy az adataidat mire használjuk fel és miért szükséges azok megadása, így az egészen addig megtörténik, míg nem nyilatkozol aképpen, hogy a továbbiakban nem kívánod azt a rendelkezésünkre bocsájtani. Minden esetben legitim okkal kell rendelkeznünk ahhoz, hogy feldolgozhassuk adataidat. Hírlevélre való feliratkozáskor és felhasználói profil létrehozásakor (bármely termék megrendelése nélkül) engedélyezed számunkra az adataid felhasználhatóságát a feliratkozást, vagy regisztrációt megerősítő emailben lévő linkre való kattintással, mely így például legitim okot teremt számunkra. Ha az adataidat egy termék rendelése során, annak visszaküldésekor, vagy panasz benyújtásakor adod meg, úgy az adataidra a vásárláshoz szükséges szerződés létrehozásához van szükségünk, valamint, hogy annak tekintetében kötelességeinknek eleget tudjunk tenni. Egyes esetekben felhasználjuk személyes adataidat (például e-mail címedet) saját legitim céljainkra is, úgy mint fejlesztéseink, promócióink és üzletünk fejlesztése.

Adataid felhasználása során a vonatkozó cseh jogszabályoknak megfelelően járunk el, melyet az ‘Act No. 101/2000 Coll. a személyes adatok védelméről’ határoz meg, és mely az Európai Parlament, valamint az Európai Unió Tanácsának megfelelő jogszabályaival ()2016/679 természetes személyek védelméről az adatok felhasználásával, valamint az adatok szabad mozgásával és az adatok törlésére vonatkozó rendelkezéséről a 95/46/EC direktíva alapján, a továbbiakban mint Európai Uniós szabályozás) azonos rendelkezésű.

2.1 Mi a személyes adat?

A személyes adat az az információ, melyet rendelkezésünkre bocsájtasz rendelés, regisztráció, vagy más tevékenység során, valamely Topforsport által üzemeltetett interakció során, vagy valamely fizikai üzletünkben. Személyes adatként tekintünk minden olyan információra, mely valamely személyhez köthető. Vonatkozik - ám nem kizárólagosan - a vezetéknévre, keresztnévre, fotóra, születési adatokra, e-mail címre, posta címre, vagy telefonszámra. Személyes adat olyan kevésbé általános adat is, mint a bankszámlaszám, mely alkalmas valamely személy azonosítására.

Néhány adattal automatikusan rendelkezünk, mikor valamely webshopunkat meglátogatod, így például az IP-címed, a böngésződ típusa, az eszköz, melyen internetezel, a használt operációs rendszer, az ideje, hossza és száma azon alkalmaknak, amikor felkeresed valamely webshopunkat, sütik használata során gyűjtött, valamint ehhez hasonlatos adatok. Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy ezen adatokat abban az esetben is feldolgozzuk, ha nem hoztál létre felhasználói profilt, nem vásároltál, vagy íratkoztál fel hírlevélre az oldalon. Ezen adatokat sütijeink segítségével gyűjtjük, melyek használatáról egyből tájékoztattunk, amint az oldalunkra értél.

Nem teszünk különbséget az adatokban azon tekintetben, hogy azt online, vagy valamely fizikai üzletünkben történő vásárlás során bocsájtottad rendelkezésünkre. Amennyiben vásárlási céllal, valamint házhozszállítás érdekében adtad meg számunkra, úgy az adatok felhasználására, feldolgozására vonatkozó irányelveink ugyanúgy érvényesek.

2.2 Hogyan használjuk fel a személyes adatokat?

Személyes adataidnak köszönhetően tudsz felhasználói profillal rendelkezni és élvezheted az ezzel járó előnyöket webshopjainkon. Ezek az adatok szükségesek ahhoz is, hogy vásárolni tudj webshopjainkon, hogy a vásrlási szerződést létre tudjuk hozni, hogy a termékeket házhoz tudjuk szállítani, valamint megfelelő számlát tudjunk biztosítani.

Adataid a kommunikációhoz, valamint profiloddal kapcsolatos adminisztrációhoz és támogatáshoz is szükségesek. Az adatokat előfordulhat, hogy szolgáltatásaink fejlesztéséhez is felhasználjuk, úgy, mint a látogatóink viselkedésének elemzése mind fizikai üzleteinkben, mind pedig webshopjainkon, melyeket a Topforsport üzemeltet.

Az adatokat felhasználhatjuk kereskedelmi és marketing célokra is, úgy is, mint a vásárlók adatbázisának adminisztrálása, regisztrált felhasználók, hírlevélre feliratkozók, ajánlatok termékekről és szolgáltatásokról, ezen célokra időbeli korlátozás nélkül, amennyiben nem jelzed számunkra a korábbi felhatalmazás szándékának megváltozását a lentiek szerint. Termék, vagy termékek megrendelésével kifejezed abbéli szándékodat, hogy engedélyezed számunkra, hogy a jövőben kereskedelmi célú üzeneteket küldjünk azon irányelvek szerint, melyekről az engedély és személyes adataid megadása előtt tájékoztatunk.

A kereskedelmi célú elektronikus üzenetek küldésére vonatkozó engedélyed bármikor visszavonható egy e-mail küldésével valamely kontakt e-mail címünkre, vagy a kereskedelmi céllal küldött e-mailjeink alján található leiratkozó linkre való kattintással.

2.3 Hogyan tároljuk személyes adataidat?

A személyes adatok védelméről szóló irányelvek és direktíva alapján a személyes adatok adminisztrátora a Topforsport s.r.o. és a személyes adatok védelméről szóló 00038046. számon a Cseh Adatvédelmi hivatal által regisztrált.

Jogosultak vagyunk harmadik fél bevonására az adataid feldolgozásához. A harmadik fél csak és kizárólag olyan célra használhatja fel az adataidat, melyre mi feljogosítjuk, a szerint, hogy minket is mire jogosítottál fel korábban. Ezen feldolgozó lehet például az adatik tárolójaként fellépő harmadik fél.

A teljesített üzletek során megszerzett adatok addig kerülnek felhasználásra, amíg a kötelességeknek való megfelelések szempontjából az szükséges, a vásárlási szerződés létrejöttét követően annak megfelelően, hogy a megfelelő jogok és kötelességek érvényesíthetőek legyenek mind a vásárló, mind pedig az eladó számára. Az adatok fenti okokból történő feldolgozása a szerződés létrejöttét követő 10 évet nem haladja meg. Amennyiben az adatok hírlevélre való feliratkozás, vagy felhasználói profil létrehozása során kerültek a birtokunkba, úgy azok feldolgozása egészen addig történik, amíg ki nem fejezed abbéli szándékodat, hogy a korábbi engedélyt visszavondd. A személyes adatok feldolgozása automatikusan, elektronikusan, vagy nem automatikusan, nyomtatott formában történik.

2.4 Kihez kerülnek a személyes adatok?

Semmilyen harmadik félnek nem adjuk át az adataidat anélkül, hogy annak megszerzésekor arról ne tájékoztatnánk, kivétel abban az esetben, ha ez kifejezetten azt a célt szolgálja, amiért az adatokat a rendelkezésünkre bocsájtottad. Ezek a harmadik felek lehetnek futárszolgálatok és azon személyek, amelyek a házhozszállítás során szükséges, hogy az adatokhoz hozzáférjenek. Ezen személyek az adataid közül a szükséges minimumhoz férnek csak hozzá. Amennyiben marketing célból továbbítjuk az adataidat, úgy azt csak abban az esetben tesszük, ha a saját marketing tevékenységünket egy harmadik fél végzi, ugyanakkor ez esetben is csak az adatok szükséges minimuma kerül átadásra.

2.5 A személyes adataid feldolgozásával kapcsolatos jogaid

A személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan számos joggal rendelkezel, mellyel élhetsz az adatok feldolgozójával szemben. Bármikor hozzáférhetsz a Topforsport által rólad tárolt adatokhoz, valamint hogy tájékoztatást kapj az adataid felhasználásáról, annak céljáról, milyen adataidat használjuk, valamint az adatok forrásáról és, hogy azzal ki rendelkezik. Kérésre ezen adataidat azonnal rendelkezésedre bocsájtjuk, ahogyan állásfoglalásunkat is arról, hogy bármilyen adatoddal rendelkezünk-e. Ezen adatok kiadásával kapcsolatosan jogosultak vagyunk az adatok kinyeréséhez szükséges költség kompenzálására, mely nem haladhatja az adatok számodra való biztosításának költségét.

Jogod van arra, hogy a megváltozott adataidat helyesbítsd, vagy töröld. Szintén jogod van ellenezni az adataid felhasználását. Írásos kérésed esetén természetesen minden rólad tárolt adatot törlünk rendszereinkből. Az adatok törlésére vonatkozó kérés a Direktíva 17-es cikkelyének első bekezdése szerint indokolandó. Jogod van az adataid felhasználását korlátozni addig, amíg a törlésre vonatkozó döntést meghozzuk.

Amennyiben szándékodnak megfelelően dolgozzuk fel az adataidat, jogosult vagy fenti szándékod megváltoztatására. Az engedély visszavonása ugyanakkor semmilyen hatással nincs a korábban engedély megadása után és annak visszavonása közötti adatfeldolgozásra és adathasználatra.

Amennyiben legitim okunk szerint használjuk fel az adataidat, jogosult vagy ellenzésedet kinyilvánítani azok felhasználásával kapcsolatban, mely esetben addig nem használhatjuk fel az adatokat, míg annak legitim okáraól nem tájékoztatunk. Amennyiben a legitim okunk direkt marketing, ellenzésed kinyílvánítása felfüggeszti adataid felhasználását.

Amennyiben a legitim okunk az adataid felhasználására az, hogy erre számunkra felhatalmazást adtál és az automatikusan történt - így például egy webshopunkon keresztül - , úgy jogosult vagy arra, hogy biztosítsjuk számodra a fentiekkel kapcsolatos adatokat gép által olvasható formában annak érdekében, hogy azt egy másik feldolgozó számára biztosítsuk.

Amennyiben felmerül benned a gyanú, hogy az adataidat nem a Cseh Adatvédelmi Hivatal, vagy a Direktíva által meghatározottak szerint használjuk fel, úgy az alábbiak a lehetőségeid::

  • kérheted a feldolgozót, hogy adjon magyarázatot
  • kérhetsz minket, vagy az adatok feldolgozóját, hogy változtasson a gyakorlaton, főleg abban az esetben, ha adatok blokkolásáról, javításáról, vagy személyes adatok hozzáadásáról, vagy törléséről van szó
  • benyújthatsz egy panaszt az Adatvédelmi Hivatal számára

Mindent megteszünk személyes adataid védelmének érdekében. Ugyanakkor amennyiben nem vagy elégedett személyes adataid feldolgozásával kapcsolatban, jogos vagy felvenni a kapcsolatot a hatóságokkal, leginkább az Adatvédelmi Hivatallal (www.uoou.cz), mely a személyes adatok felhasználását felügyeli a Cseh Köztársaságban. Jelen tájékoztatás nem akadályozhat abban, hogy egyből felvedd a kapcsolatot a hatósággal.

3. A Topforsport s.r.o. webáruházak használatának további feltételei

3.1 Mik azok a sütik, és hogyan járulhat hozzá a használatukhoz?

A sütik olyan szöveges fájlok, amelyeket egy webáruház minden egyes látogatójának számítógépén vagy más elektronikus eszközén tárolnak, és amelyek lehetővé teszik például annak elemzését, hogy a látogatók hogyan használják azt. Azok a weboldalak, amelyek sütiket tároltak az Ön böngészőjében, képesek lesznek megállapítani, hogy Ön már járt-e korábban az adott oldalon, hogy vannak-e termékek a kosarában vagy egy folyamatban lévő űrlapon, illetve hogy be van-e jelentkezve.

Amikor először látogat a weboldalunkra, egy süti-banner jelenik meg, amely arra kéri Önt, hogy járuljon hozzá a sütik használatához a weboldalunkon. Az Ön hozzájárulása alapján analitikai és marketing sütiket használunk, hogy optimalizálni tudjuk a webhelyet, és releváns reklámüzeneteket tudjunk Önnek kínálni. Ön dönti el, hogy elfogadja-e ezeket a cookie-kat és más hasonló technikákat, vagy a süti-sáv "Mindent elfogad" gombjának kiválasztásával, vagy a részletesebb beállításoknál a sütikkel kapcsolatos hozzájárulását az Ön preferenciáinak és igényeinek megfelelően állítja be. Az Ön által adott hozzájárulásokat ugyanígy bármikor megváltoztathatja (pl. az oldal láblécében vagy a részletesebb beállításokban található linken keresztül), míg a hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt adott hozzájáruláson alapuló adatkezelés jogszerűségét.

3.2 Megakadályozhatja a sütik tárolását a számítógépén?

A sütik használatát a fent leírtak szerint a beállítási központban, vagy az Ön által használt internetböngésző megfelelő beállításainak kiválasztásával utasíthatja vissza. Ezzel kapcsolatban érdemes lehet kapcsolatba lépni az internetböngészőjének gyártójával. Ha böngészője beállításaiban teljesen elutasítja a sütik használatát, előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben kihasználni az online áruház oldalain általában elérhető összes funkciót. A sütik egy része szükséges a zavartalan működéshez. Jogunk van ezeket a szükséges sütiket az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül is használni, ezért a beállítási központban nincs lehetőség ezek elutasítására. Kötelesek vagyunk azonban tájékoztatni Önt ezen sütik használatáról, amit a süti-sáv és a jelen dokumentum segítségével tettünk meg.

3.3 A sütik kategóriái

Weboldalunkon a következő kategóriájú sütiket használjuk:

Funkcionális sütik

Ezeknek a sütiknek a gyűjtése és tárolása segít nekünk abban, hogy biztosítsuk weboldalunk megfelelő alapvető működését. Ezen adatok feldolgozása szükséges például a regisztrációs folyamat biztosításához, a bejelentkezéshez, a weboldal támadások elleni védelméhez, a weboldal működésének javításához, a funkciók testreszabásához, az oldal betöltési sebességének ellenőrzéséhez stb. Ezen adatok nélkül a weboldal nem tud megfelelően működni, és ezért nem lehet elutasítani.

Analitikai sütik

Az analitikai sütik lehetővé teszik számunkra, hogy információt kapjunk a weboldalunkon végzett felhasználói tevékenységről, ami lehetővé teszi számunkra, hogy az Ön igényeinek megfelelően fejlesszük weboldalunkat. Ezeket például arra használjuk, hogy nyomon kövessük, hogy a felhasználók idővel hogyan térnek vissza, honnan érkeznek, melyek a kedvenc oldalaik, és hogyan lépnek kapcsolatba weboldalunk különböző elemeivel és funkcióival.

Marketing sütik

A marketing sütikből származó adatok feldolgozása lehetővé teszi számunkra, hogy reklámokat jelenítsünk meg Önnek más webhelyeken. Arra is használják őket, hogy nyomon kövessék a hirdetésekre kattintott hirdetéseket vagy a hirdetésre kattintás után végrehajtott műveleteket. Ezen adatok feldolgozása lehetővé teszi számunkra az Önre szabott hirdetések létrehozását és megjelenítését is.